5 речей, які варто зробити в Каппадокії

1. Фотосесії на фоні неймовірних пейзажів мальовничої Каппадокії.

Каппадокія -  унікальне місце, яке після відвідування залишить незабутні враження на все життя. Це невичерпне джерело натхнення, як порив свіжого вітру над безкрайнім простором. Кам'яні "гриби" і статуї самих вигадливих форм і відтінків, деякі з них досягають сорока метрів у висоту, які зачаровують своєю природною формою.

  



2. Польоти на повітряній кулі.

Якщо ви завжди мріяли відправитися в повітряну подорож, то зробити це краще за все саме в Каппадокії. Напевно Ви бачили ці неймовірні фото в соцмережах на тлі фантастичних панорам і безлічі яскравих повітряних куль? Так ось - це Каппадокія. Багато хто приїжджає сюди саме для того, щоб хоч раз проїхатися на повітряній кулі і подивитися на місцеву красу з висоти. Тут працює понад 20 операторів, які надають послуги подібного польоту, тривалістю близько години. Ціна такого задоволення не маленька, але воно того варте!

 



3. Каппадокія - це місто гончарів.

Через Каппадокію протікає найдовша річка в Туреччині - Кизил-Ірмак – Червона Ріка. Гончарне мистецтво тут було поширене ще за часів хетів - їх давню техніку досі ще використовують ремісники в Аваносі. Вся справа в прекрасній глині: її червоний колір і дав назву річці. Глину транспортують в майстерні, де вона вже в руках майстра перетворюється в оригінальний виріб.

 



4. Подорож на квадроциклах.

Перебувати в чудовій Каппадокії, землі красивих долин, це дійсно щось неймовірне. Насолодитись Каппадокією можна взявши участь в незабутньому турі на квадроциклах, на яких ви будете проїжджати через долини - найчудовіші місця Каппадокії. Їзда на квадроциклах - це захоплюючий спосіб досліджувати химерні, пагорби і долини Каппадокії. Навколо Гереме є безліч долин, де ви зможете з захопленням провести час

 



5. Скуштувати кухню Каппадокії.

У кухні Каппадокії дуже багато м'ясних страв, які готуються на повільному вогні або на вугіллі. Представляємо вам список незвичайних страв, які можна спробувати в Каппадокії.

Тести-кебаб (testi-kebap) - візитна картка кухні Каппадокії. Це приготоване в закритому глиняному горщику м'ясо (яловичина, баранина або курка) з овочами. Подаючи блюдо на стіл, офіціант розбиває горщик на дві половини невеликим молоточком або спеціальним ножем.

Манти (manti) - маленькі пельмені з бараниною або яловичиною.

Сач кавурма (saç kavurma) - м'ясо по-турецьки, тушковане у власному жирі на спеціальній сковороді «saç» (звідси і назва страви). Подавати його можуть як з овочами, так і без них. Як гарнір ,зазвичай, пропонують рис.

Гезлеме (gözleme) - коржик з начинкою всередині. Начинки бувають різні: м'ясо, сир зі шпинатом, картопля з м'ятою ... До них подають соус, айран або салат. Гезлеме називають ще турецькими млинцями.

Берек (böregi) - несолодкі пиріжки з листкового тіста з різними начинками. Бувають берек у вигляді порізаного на шматочки великого пирога, бувають - маленькими «самостійними» пиріжками.

 


Подібні статті

Обговорення

Обговорення Facebook

Залишилися питання?

Зв'язатися з нами зручним для Вас способом: +38 (063) 534 32 31
+38 (066) 044 62 12